Na pobočju Prisojnika umrl 36-letnik. Na območju PU Maribor nasilna smrt 39-letnega moškega

Policisti so identificirali truplo moškega, ki so ga v soboto našli na pobočju gore Prisojnik v Julijskih Alpah. Gre za 36-letnika z območja Severne Primorske, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V soboto popoldne sta namreč pohodnika med vračanjem z vrha Prisojnika na približno 2060 metrih nadmorske višine naletela na moškega, ki ni kazal znakov življenja. Z ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik, nato pa je približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Policisti so izključili tujo krivdo ter o dogodku obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici in novogoriško okrožno državno tožilstvo. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti in potrdili identiteto pokojnega. Danes pa so z novogoriške policijske uprave sporočili, so identiteto moškega dokončno potrdili.

Na območju občine Juršinci nasilna smrt 39-letnega moškega

Na območju občine Juršinci so v četrtek zvečer našli mrtvega 39-letnega moškega. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je umrl nasilne smrti. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava.

O dogodku so obvestili okrožnega državnega tožilca in dežurno preiskovalno sodnico, ki je ogled kraja prepustila policiji.

Več informacij bodo posredovali v prihodnjih dneh, po izvedbi nujnih preiskovalnih dejanj. Vse, ki bi imeli kakršnekoli koristne informacije o dogodku, pa prosijo, da to sporočijo policiji na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije