Search
Close this search box.

Na območju Slovenj Gradca se je hudo poškodoval voznik električnega skiroja. Policisti obravnavali tudi vinjenega voznika, ki je vijugal po cesti

Na območju Slovenj Gradca so policisti včeraj posredovali dvakrat. Vinjenega voznika so obravnavali tudi v Celju.
Fotografija je simbolična

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 261 klicev občanov. 88 klicev je bilo interventnih. 25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 40 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

V Mislinjski Dobravi je prišlo do prometne nesreče, kjer se je hudo telesno poškodoval 49-letni voznik električnega skiroja. Voznik je vozil po javni cesti z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom ter padel po vozišču. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil tudi pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel 0.40 mg alkohola/l izdihanega zraka. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Slovenjgraški policisti so na podlagi klica občana, da v Pamečah voznik osebnega avtomobila vijuga po cesti in ogroža ostale udeležence v prometu, ustavili voznika osebnega avtomobila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel 0.90 mg alkohola/l izdihanega zraka.

Tudi v Celju so imeli policisti postopek z voznikom osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1.09 mg alkohola/l izdihanega zraka.

Vse udeležence cestnega prometa na PU Celje znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola neodgovorna in izjemno nevarna. Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite če ste pili alkoholne pijače.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na območju Slovenj Gradca so policisti včeraj posredovali dvakrat. Vinjenega voznika so obravnavali tudi v Celju.