Search
Close this search box.

Na območju Raven včeraj dva požara. Eno osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec

Danes poročamo o treh požarih. Dva so obravnavali na območju Raven na Koroškem, enega pa na žalskem območju.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v 24. urah prejeli 259 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Na Stražišču je v popoldanskih urah zaradi pregretja dimnika zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Lastniki so požar pogasili do prihoda gasilcev KGZ in PGD Ravne na Koroškem. Ti so s termovizijsko kamero pregledali ostrešje hiše. V požaru je nastala manjša materialna škoda.

Okoli 22. ure so bili policisti obveščeni, da je zagorelo v stanovanjskem bloku na Čečovju, kjer je stanovalec na štedilniku pozabil hrano.

Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Ravne na Koroškem so v stanovanje vstopili skozi balkonska vrata, požar pogasili, iz kuhinje ostranili ožgano opremo, prezračili prostore stanovanja in celotni objekt. Osebo, ki se je zastrupila z ogljikovim monoksidom, pa so reševalci NMP na oskrbeli na kraju in nato prepeljali na preventivni pregled v SB Slovenj Gradec. Ogenj je poškodoval več kuhinjskih elementov.

V večernih urah pa so bili policisti obveščeni, da je v bližini Žovneškega jezera zagorelo osebno vozilo. Ogled kraja požara bodo opravili danes.

Vir: SPIN, PU Celje

Dogodki

Danes poročamo o treh požarih. Dva so obravnavali na območju Raven na Koroškem, enega pa na žalskem območju.