Na območju Radelj se je v gozdu poškodoval delavec. Gasilci zaradi vonja po plinu posredovali na Ravnah in v Črni

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je na območju Radelj ob Dravi prišlo do delovne nesreče v gozdu. Gasilci pa so danes posredovali še na Ravnah na Koroškem, včeraj pa v Črni na Koroškem.

Ob 17.09 se je na Sv. Treh Kraljih v občini Radlje ob Dravi pri delu v gozdu poškodoval delavec. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so nudili pomoč pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 15.45 so na Čečovju na Ravnah na Koroškem stanovalci večstanovanjskega objekta v pritličju zgradbe zaznali vonj po plinu. Posredovali so gasilci Koroškega gasilskega zavoda, ki večje koncentracije plina niso izmerili. Do uhajanja je prišlo zaradi nepravilne menjave jeklenke v enem izmed stanovanj.

Pri tem naj še omenimo, da so prav tako zaradi plina gasilci posredovali tudi včeraj, in sicer v Črni na Koroškem. V naselju Rudarjevo je bil zaradi puščanja jeklenke zaznan močan vonj po plinu. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so izmerili koncentracijo plina, iz objekta iznesli plinske jeklenke in prezračili prostore.