Search
Close this search box.

Na območju PU Celje v prometni nesreči umrl 35-letni moški

Sinoči, okoli 20. ure, je v Slovenskih Konjicah prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 35-letni voznik lahkega motornega vozila – električne rolke.

35-letnik je vozil lahko motorno vozilo – električno rolko po klancu navzdol v naselju Škalce in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade.

Uporaba varnostne čelade je po trenutni zakonodaji sicer obvezna le za vse udeležence do 18. leta. Policisti pa uporabo primerne zaščitne čelade priporočajo vsem uporabnikom lahkih motornih vozil razen uporabnikom invalidskih vozičkov, ki tudi sodijo v to skupino, so ob tem navedli na PU Celje.

Dosedanje izkušnje kažejo, da je imelo kar 40 % poškodovanih uporabnikov lahkih motornih vozil poškodbe glave. Primerna čelada, ki zaščiti glavo pod vsemi možnimi koti, nas lahko obvaruje hude telesne poškodbe, ki zahteva dolgotrajno zdravljenje in celostno rehabilitacijo. Zato jo uporabljajmo, dodajajo policisti.

Na območju PU Celje so letos že obravnavali smrtno prometno nesrečo voznika lahkega motornega vozila. Marca je namreč na območju Ljubnega ob Savinji umrl voznik e-skiroja.

Sinočnja smrtna prometna nesreča je že trinajsta v tem letu, na območju Policijske uprave Celje. Vse udeležence cestnega prometa policisti znova opozarjajo na previdnost, strpnost in upoštevanje cestnoprometnih predpisov.

Dogodki