Na območju PU Celje se je prevrnil tovornjak s prašiči (FOTO)

V Celju se je zgodaj davi zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 73-letni voznik tovornega vozila, v katerem je prevažal okoli 60 prašičev.

Nekaj pred 4. uro zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Ulici XIV. divizije v Celju. Povzročil jo je 73-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri centra Celja proti Laškemu.

Voznik, ki je v tovornem delu prevažal okoli 60 prašičev, je pri vožnji skozi krožišče zapeljal na del krožišča ob fontani, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in zdrselo proti mostu. Voznika so reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. V prometni nesreči se je lažje poškodoval.

Ko se je vozilo prevrnilo, je nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje, dva sta poginila, večina je ostala v vozilu. Pobegle prašiče so policisti in gasilci ujeli in jih naložili na vozilo.

Zaradi urejanja nadomestnega prevoza, premeščanja prašičev v ustrezno nadomestno vozilo in zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je promet dobre štiri ure potekal izmenično enosmerno.

VIR: PU Celje

Dogodki