Na območju PU Celje poteka preiskava velike tatvine na škodo podjetja iz regije

Na območju policijske uprave (PU) Celje poteka preiskava suma storitve velike tatvine na škodo podjetja iz regije. Pretekli teden so prostost vzeli šestim osebam, pri njih so opravili tudi hišne preiskave, jim zasegli izdelke in jih kazensko ovadili.

Iz celjske policijske uprave so na poizvedovanje STA sporočili, da na območju PU Celje poteka preiskava suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine na škodo podjetja z območja pod njihovo pristojnostjo.

Celjski policisti so sporočili tudi, da so prejšnji teden prostost odvzeli šestim osebam, ki jih sumijo tatvin izdelkov iz podjetja, pri vseh šestih so opravili hišne preiskave in jim zasegli več izdelkov. Po opravljenih nujnih preiskovalnih dejanjih so jih izpustili na prostost. Osumljene bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine.

Preiskava še poteka, zato več podatkov še ne morejo posredovati, so zapisali na PU Celje.

V lokalnem okolju so zaokrožile informacije, da naj bi šlo za podjetje BSH Hišni aparati. Hkrati so se razširile tudi nekatere informacije o bistveno večjem številu osumljenih in vrednosti ukradenih izdelkov, a so v omenjenem podjetju na povpraševanje STA o njih odgovorili, da “dejstva, ki jih navajate, ne držijo”.

Ob tem so zagotovili, da “podjetje normalno posluje in uspešno obvladuje poslovne izzive, s katerimi se srečujemo v današnjem korona času”. Več informacij za zdaj ne dajejo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije