Na območju PU Celje osem prometnih nesreč, policisti zasegli večjo količino konoplje

Konoplja Prebold2

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 364 klicev občanov. 83 klicev je bilo interventnih.

Javni red in mir ter prometna varnost

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti morali ukrepati desetkrat, od tega sedemkrat v javnih prostorih. S področja cestnega prometa poročajo o osmih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in šestih z materialno škodo.

Iz slovenjgraške bolnišnice so bili sinoči obveščeni, da je pri njih pomoč iskal moški, ki je padel pri vožnji z električnim skirojem in se lažje poškodoval. Obvestila o prometni nesreči bodo zbrali danes.

Zaseg konoplje

Žalski policisti so včeraj opravili hišno preiskavo pri 31-letnemu osumljencu z območja Prebolda, za katerega so pridobili podatke, da se ukvarja z gojenjem konoplje. V rastlinjaku ob stanovanjski hiši so med sadikami paradižnika našli več rastlin prepovedane droge konoplje, nekaj pa jih je raslo tudi na več mestih okoli stanovanjske hiše. Pri preiskavi stanovanjske hiše smo mu zasegli še okoli 400 gramov posušenih rastlinskih delcev prepovedane droge konoplje za katere obstaja sum, da jih je imel osumljeni pripravljene za nadaljnje prodajo in nekaj konopljine smole.

Osumljenega 31-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1.

Vir: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.