Na območju PU Celje obravnavali starejšo voznico, ki je na avtocesti vozila v napačno smer

Policisti o dane zjutraj obravnavali še eno voznico, ki je na avtocesti vozila v napačno smer.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 300 klicev občanov. 87 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 38 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Danes, nekaj čez 5. uro zjutraj, so bili policisti obveščeni o starejši voznici osebnega vozila, ki je na avtocesti, na relaciji Vransko – Šentrupert, vozila v napačni smeri. Vožnja se je tokrat na srečo končala brez posledic, saj so jo v sodelovanju s predstavniki upravljalca avtoceste, uspeli pravočasno ustaviti.

Zoper voznico sledi obdolžilni predlog. To je bil v zadnjih nekaj dneh že drugi primer vožnje v nasprotno smer na avtocesti. V noči iz petka na soboto so namreč med izvozoma Celje Center in Lopata ustavili starejšo voznico, ki je prav tako vozila v nasprotno smer. Tudi v tem primeru so zoper voznico podali obdolžilni predlog.

Vsem voznikom, ki so policiste o obeh udeleženkah, ki sta na avtocesti vozili v nasprotni smeri takoj obveščali, se na PU Celje zahvaljujejo. Voznikom, ki zaznajo, da so na avtocesti zapeljali na nasprotni vozni pas, pa svetujejo, naj vozilo nemudoma umaknejo s prometnih površin. Predlagajo, da jih o tem takoj obvestijo ali obvestijo upravljavca ceste in zaprosijo za zavarovanje kraja ob obračanju vozila.

Vozniki, ki so bili obveščeni o vožnji takšnega voznika preko sredstev javnega obveščanja, morajo zmanjšati hitrost, po potrebi vklopiti varnostne utripalke in se umakniti na desni prometni pas smernega vozišča, nikakor pa ne smejo prehitevati vozil pred seboj. “Ne pozabimo, da je vožnja v nasprotni smeri, na avtocesti smrtno nevarna,” opozarjajo na PU Celje.