Na območju PU Celje moški napadel policista, ki sta opravljala nadzor nad spoštovanjem ukrepa prepovedi približevanja osebi

S PU Celje so sporočili, da se je včeraj na njihovem območju zgodil napad na policista, ki sta opravljala nadzor nad spoštovanjem ukrepa prepovedi približevanja osebi.
policija

Včeraj nekaj po 19.30 uri sta policista na območju Žalca opravila nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja do oškodovanke, ki je bil s sklepom okrožnega sodišča v Celju izrečen 53. letnemu moškemu iz območja Žalca.

Pri izvajanju nadzora veljavnega ukrepa so policisti ugotovili, da se je moški kljub prepovedi nahajal v stanovanju oškodovanke in je med postopkom s policisti uporabil nož s katerim je napadel policista, ki sta opravljala uradno nalogo.

Policisti so uporabili prisilna sredstva in moškega obvladali. Osumljeni moški se je med postopkom sam z nožem lažje samopoškodoval in mu je bila na kraju nudena zdravniška pomoč, nato pa je bil hospitaliziran. Pri postopku sta bila policista lažje telesno poškodovana.

Kriminalisti in policisti so opravili ogleda kraja kaznivega dejanja in zbrali obvestila. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu kazenskega zakonika, za katerega je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.