Search
Close this search box.

Na območju Prevalj lastnik zemljišča zakuril travo, ogenj se je razširil na celoten travnik. Na Kopah se je huje poškodovala 71-letna smučarka

Koroški policisti so včeraj posredovali tudi na območju Prevalj in na smučišču Kope.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 222 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 25 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Policisti pa so posredovali tudi na Dolgi Brdi in na Kopah.

Na Prevaljah so policisti včeraj obravnavali travniški požar. Lastnik zemljišča je kljub trenutni prepovedi kurjenja v naravnem okolju, zakuril suho travo, pri čemer se je ogenj razširil na celoten travnik, velik približno 5.000 m2. Lastniku so izdali plačilni nalog, so danes sporočili s PU Celje. Požar na Dolgi Brdi so pogasili gasilci PGD Prevalje, ki so tudi prekopali teren.

Pri tem naj še enkrat spomnim, da je Uprava za zaščito in reševanje s ponedeljkom po vsej državi – izjema so območja s snežno odejo – razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Od ponedeljka je tako poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi izvajanje aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost.

Na Kopah pa se je včeraj huje poškodovala 71-letna smučarka, ki je izgubila ravnotežje in padla.

Dogodki

Koroški policisti so včeraj posredovali tudi na območju Prevalj in na smučišču Kope.