Na območju Mute in Dravograda obravnavali vinjena voznika, na žalskem območju vinjeno voznico

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 232 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o treh voznikih, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Na žalskem območju so včeraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki je trčila v betonski steber in živo mejo ter odpeljala s kraja trčenja. Voznico so izsledili na domu. Alkotest je pokazal, da je imela 1.2 promili alkohola v krvi. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola so včeraj obravnavali še na območju Mute in Dravograda. Voznik na območju Mute je imel promilo in pol alkohola v krvi, voznik na območju Dravograda pa dobro promilo. V obeh primerih sledi obdolžilni predlog.

Vse voznike na PU Celje znova opozarjajo, naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Alkohol in promet ne sodita skupaj, so poudarili na PU Celje.

Glede na današnje deževje in podobno napoved za prihodnje dni, na PU Celje opozarjajo voznike, naj bodo še posebej pozorni na pešce, ki so v takšnih vremenskih pogojih slabše vidni. “Seveda pa opozorilo velja tudi za pešce, ki so tisti, ki lahko za lastno varnost naredijo največ. S svetlimi oblačili in odsevnimi dodatki naj izboljšajo svojo vidnost. Vozišča naj prečkajo na označenih prehodih za pešce, za hojo naj uporabljajo pločnike, če jih ni, pa naj hodijo ob levem robu ceste, naj poskušajo predvidevati ravnanja drugih voznikov in nasploh naj upoštevajo cestno prometne predpise,” so dodali.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije