Na območju Komne našli tudi drugega preminulega planinca

Gorski reševalci so na območju Komne davi našli še drugega preminulega planinca. Oba sta zaradi poškodb umrla po zdrsu, pri čemer je najprej zdrsnil eden, drugi pa, ko mu je poskušal pomagati. Nesreče v slovenskih gorah so minuli konec tedna terjale kar pet življenj, gorski reševalci in policisti zato vnovič opozarjajo na veliko previdnost.

Prva nesreča se je na območju Komne zgodila v nedeljo okoli 20.20, ko je s poti zdrsnil planinec in padel po strmem prepadnem terenu Komne. Druga nesreča pa se je zgodila, ko mu je drugi planinec poskušal pomagati in tudi sam zdrsnil. Oba sta umrla na kraju nesreč.

Gorski reševalci so enega pokojnega planinca z dronom našli že v nedeljo pozno zvečer, še drugega pa danes zgodaj zjutraj. Oba umrla sta državljana Slovenije, reševalci so ju s klasično reševalno tehniko že spravili v dolino.

Kot so še sporočili s Policijske uprave Kranj, je tuja krivda izključena. Opozarjajo, da je v gorah podlaga poledenela, zato pozivajo k veliki previdnosti in znova opozarjajo, da ni dovolj samo ustrezna oprema, temveč je potrebna tudi velika previdnost ter visoka stopnja odgovornosti in zavedanja vsakega posameznika in skupin.

Minuli konec tedna je tako v nesrečah v slovenskih gorah umrlo kar pet oseb. V soboto je v gorski nesreči na območju Kamniškega sedla umrl 37-letni hrvaški planinec, ki mu je na strmem pobočju v Bosovi grapi zdrsnilo in je zgrmel več kot 300 metrov v globino. Vzpenjal se je v skupini še osmih planincev s Hrvaške, nobeden od ostalih v dogodku ni bil poškodovan.

V dveh nepovezanih nesrečah, a na približno enakem mestu na območju Malega Triglava, pa sta v nedeljo dopoldne v razmaku ene ure umrla dva gornika. Eden je bil državljan Slovenije, drugi pa tuji državljan.