Na območju Kamnika z vozilom zapeljal na teraso gostinskega lokala, poškodoval goste in pobegnil

Policisti so v zadnjih 24 urah na obm09očju celotne države obravnavali 148 prometnih nesreč, od tega 24 nesreč z lahkimi poškodbami in eno s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 57 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 39-krat posredovali na javnih krajih in 18-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli štiri vozila.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 42 tatvin, 24 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, pet groženj, štiri povzročitve telesnih poškodb, štiri ponarejanja denarja, tri primere nasilja v družini, eno ponarejanje listin ter en rop.

Po podatkih uprave RS za zaščito in reševanje je včeraj prišlo do prometne nesreče na območju Kamnika.

Ob 21.17 je na regionalni cesti Kamnik–Ločica, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča na teraso gostinskega lokala, prebilo ograjo, porušilo več miz in klopi in poškodovalo goste.

Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanih in zaščitili kraj dogodka zaradi policijske preiskave. Voznik je s poškodovanim vozilom pobegnil s kraja nesreče in z motornimi tekočinami onesnažil cestne odseke Kamnik–Ločica, Kamnik–Stahovica in Stahovica–Črnivec, katere so gasilci in delavci Gorenjske gradbene družbe posuli z vpojnimi sredstvi in očistili.

Tri poškodovane osebe so reševalci NMP Kamnik na kraju oskrbeli in odpeljale v UKC Ljubljana. Gasilci so nudili razsvetljavo kriminalistom za potrebe ogleda. Nastala je večja gmotna škoda na lokalu in opremi.

Vir: SPIN, STA

Dogodki