Na območju Dravograda se je poškodoval 51-letni lovec, v Mislinjski Dobravi neznani storilec zažgal prenosno stranišče

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 236 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 18 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in tri z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Policisti PP Dravograd so v kraju Gorče obravnavali kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti, kjer je bil pri izvajanju skupinskega lova lažje telesno poškodovan 51-letni lovec z območja Raven na Koroškem. Do poškodbe je prišlo zaradi nepravilnega ravnanja 51-letnega lovca pri izvajanju skupinskega lova. V skupinskem lovu so bili sicer udeleženi lovci lovskih družin Libeliče in Strojna.

Policisti zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo še ostale okoliščine. Po končani preiskavi bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo, po prvih informacija pa gre najverjetneje za malomarnost, so za STA pojasnili na Policijski upravi Celje.

V Mislinjski Dobravi, na območju Slovenj Gradca, so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je neznani storilec zažgal prenosno stranišče. Požar so pogasili gasilci PGD Turiška vas.

Vir: PU Celje, SPIN, STA