Na območju Dravograda pogorel objekt s peleti in delovnimi stroji (FOTO)

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je ponoči okoli enih zjutraj zagorelo na industrijski coni na območju Dravograda.

Požar – Dravograd (31. 8. 2019)

Ob 1.13 je v industrijski coni v Selovcu, na območju Občine Dravograd, zagorelo v skladišču s peleti. Objekt, v katerem je bilo okoli 300 ton peletov, je pogorel v celoti. Ogenj je uničil tudi dva viličarja in dva kamiona, ki sta stala v neposredni bližini.

Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, PGD Dravograd in PGD Črneče, ki so požar pogasili. Do nadaljnjega ostajajo na požarni straži gasilci PGD Šentjanž in PGD Dravograd.

Danes, nekaj čez 1. uro zjutraj, so policisti bili obveščeni o požaru večjih razsežnosti v Šentjanžu pri Dravogradu. V požaru je bil v celoti uničen večji montažni skladiščni kovinski šotor v katerem je bilo po prvih podatkih okoli 300 ton peletov, dva viličarja in nekaj ostalih stvari. V požaru sta v celoti zgoreli tudi dve tovorni vozili, parkirani pred skladiščem. Gasilci so požar pogasili, z ogledom kraja požara bodo začeli takoj, ko bo izvedljivo, pa so danes, 31. 8. 2019, okrog 8.00 ure sporočili s PU Celje.

Požar – Dravograd (30. 8. 2019)

Pri tem naj še omenimo, da je na območju Dravograda zagorelo že tudi v petek, 30. 8. 2019. Ob 6.39 je namreč v podjetju v Šentjanžu pri Dravogradu prišlo do požara na ventilaciji objekta. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž in PGD Dravograd, ki so požar pogasili in s termo kamero pregledali prostore objekta.

Preberite tudi: Pomagajmo družini Mori (Božič) iz Dravograda, kjer je ogenj popolnoma uničil hlev z gospodarskim poslopjem