Na območju Celja policija zasegla več kokaina, amfetaminov, ekstazija in konoplje (FOTO)

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko
upravo, v soboto zaključili z obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Celju.

V preiskavi, ki so jo začeli v začetku leta 2019, in v kateri so izvajali tako klasične kot tudi prikrite preiskovalne ukrepe, so ugotovili, da so tri osebe, stare od 24 do 27 let, osumljene desetih kaznivih dejanj, saj so sodelovale v hudodelski združbi in to tako, da so organizirale nakup, hrambo, prevoz in prodajo večjih količin prepovedanih drog kokaina, amfetamina, konoplje ter MDMA (Ecstazy). Vsi trije so slovenski državljani, doma z območja Policijske uprave Celje.

V zaključni akciji, v kateri so sodelovali tudi pripadniki posebne policijske enote, so opravili tri hišne preiskave po določilih Zakona o kazenskem postopku in Zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora in trem osebam odvzeli prostost.

Zasegli so 24.000 tablet prepovedane droge MDMA (ekstazi), en kilogram prepovedane droge amfetamin, en kilogram kokaina in 1,5 kilograma konoplje ter pripomočke za razpečevanje prepovedanih drog. 

Pri enem od osumljenih so pri hišni preiskavi, na podlagi odredbe sodišča, opravili zaseg dela premoženja vrednega 100.000 € za katerega sumijo, da je nezakonitega izvora. V finančni preiskavi je bilo namreč ugotovljeno očitno nesorazmerje med obsegom premoženja in dohodki osumljenca.

Zasegli so mu osebni avtomobil znamke BMW 520, Mercedes Benz GLC, Renault Trafic ter motorna kolesa znamke KTM, Yamaha ter Aprilia, masažni zunanji bazen (jacuzzi), vrtni žar in 3.000 € gotovine.

Vse tri osumljene so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja