Search
Close this search box.

Na Muti umrl 27-letni voznik

Včeraj ob 22. uri, se je na lokalni cesti izven naselja Muta zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 27-letni voznik z območja Mute.

Iz PU Celje so sporočili, da je omenjeni vozil osebni avtomobil znamke VW BORA iz smeri Mute proti Sv. Primožu nad Muto. V bližini objekta na naslovu Cesta na Gradišče št. 15, hitrosti vožnje ni prilagodil stanju vozišča, vremenskim razmeram in svojimi vozniškim sposobnostim, zaradi česar je izgubil nadzor nad vozilom.

Pred preglednim desnim ovinkom je izgubil oblast nad upravljanjem vozila, s katerim je nato zapeljal na desno bankino in nato še na zemljišče na desni strani ceste ter po kamniti škarpi, ki podpira desni rob ceste. Pri tem je s sprednjim levim delom svojega vozila trčil v drevo 0,90 metra od desnega roba ceste. Po trku se je vozilo večkrat prevrnilo preko svoje vzdolžne osi po brežini pod desnim robom ceste. Med prevračanjem vozila je voznik padel iz vozila in obležal pod njim. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je kljub nudeni nujni medicinski pomoči, umrl na kraju prometne nesreče.” je v poročilu za javnost še zapisal tiskovni predstavnik PU Celje, Peter Pungartnik.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Celje, ki bodo podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.