Search
Close this search box.

Na mariborski srednji šoli naj bi dijak posnel spolni odnos dveh dijakov in ga delil na spletu. Na šoli poostreni ukrepi

Na eni od mariborskih srednjih šol vladajo poostreni nadzori, saj naj bi eden izmed dijakov posnel intimni odnos med dvema dijakoma v toaletnih prostorih in ga objavil na spletu.
Fotografija je simbolična

Na mariborski srednji šoli so zavladali poostreni ukrepi, vključena je tudi policija. Kot neuradno poroča Večer, naj bi se na šoli v zadnjih dneh zgodila dva incidenta.

Na straneh Srednje šole za oblikovanje Maribor je obvestilo, ki je bilo naslovljeno na starše dijakov.

Obveščamo vas, da se na šoli pojavljajo grozilna sporočila, fotografije in video posnetki, ki se z neprimerno vsebino širijo po družbenih omrežjih, hkrati se kreirajo nove skupine (SŠOM novice), z namenom škodovanja šoli, dijakom in zaposlenim, ki še dodatno poskušajo ovirati normalno delo in ugled šole. V sodelovanju s policijo in v skladu s protokoli so sproženi postopki za odkrivanje povzročiteljev takšnega trenutnega stanja. Pouk poteka normalno, sprejeti pa so dodatni ukrepi za povečanje varnosti,” so še zapisali.

Starše prosimo, da se doma pogovorijo z dijaki o posledicah snemanja, razpošiljanja, preverijo vsebine na mobitelih ter vsebine računalniških iger, še posebej spletnih, v katere so dijaki vključeni“, je še obvestila starše Nadja Jager Popović, ravnateljica SŠOM.

V primeru širjenja posnetkov s seksualno vsebino gre za hudo kaznivo dejanje. “Kdor javno objavi posnetke ali sporočila druge osebe s seksualno vsebino brez privolitve te osebe in s tem huje prizadene njeno zasebnost, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let,” pravi 143. členu Kazenskega zakonika.

Če se posnetek nanaša na mladoletno osebo, bo takšno dejanje obravnavano kot kaznivo dejanje prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva po 176. členu KZ-1 in se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do osmih let.

Prav tako naj bi na isti šoli prišlo do grožnje z eksplozivnim sredstvom.

V šoli so po tem incidentu strogo prepovedani mobilni telefoni ter povečali so število varnostnikov.

Dogodki

Na eni od mariborskih srednjih šol vladajo poostreni nadzori, saj naj bi eden izmed dijakov posnel intimni odnos med dvema dijakoma v toaletnih prostorih in ga objavil na spletu.