Na Koroškem včeraj dve prometni nesreči s hudimi poškodbami. V Kotljah poškodovan mladoletni kolesar, v Gornjem Doliču 74-letni voznik

S PU Celje so sporočili podrobnosti včerajšnjih prometnih nesreč, ki sta se pripetili na območju občin Mislinja in Ravne na Koroškem.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 345 klicev občanov. 89 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 19 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 41 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah s hudimi poškodbami, eni z lažjimi poškodbami in dvanajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Obe prometni nesreči s hudimi poškodbami so obravnavali na Koroškem. Prva se je zgodila okoli poldneva v križišču regionalne ceste v Gornjem Doliču. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je izsilil prednost vozniku tovornega vozila. V trčenju se je 74-letni voznik osebnega vozila hudo poškodoval, voznik tovornega vozila pa lažje.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami s policisti obravnavali okoli 15. ure v Kotljah, kjer sta na kolesarski stezi trčila dva kolesarja. Prometno nesrečo je povzročil mladoletni kolesar, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del kolesarja, ki je vozil pred njim. Mladoletni kolesar se je pri padcu hudo poškodoval.