Search
Close this search box.

Na Koroškem najprej razbijal po stanovanju, po posredovanju policistov in reševalcev se umiril, na koncu tragično preminil

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.
Fotografija je simbolična

Danes, okoli pol štirih zjutraj, so prejeli obvestilo občana, ki je poklical pomoč, saj je v stanovanju stanovanjskega bloka, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, razbijal in razgrajal  mlajši moški, ki naj bi bil pod vplivom neznanih substanc.

Ko sta policista Policijske postaje Ravne na Koroškem prišla na kraj, je v stanovanju dejansko razgrajal mlajši moški. Policista sta na kraj poklicala reševalce, moškega pa obvladala in mu nadela sredstva za
vklepanje in vezanje.
Moški se je za krajši čas pomiril, nato pa začel znova razgrajati, nakar je nekaj minut po prihodu reševalcev, izgubil zavest.

Kljub takojšnjem oživljanju policistov in reševalcev je na kraju umrl.

O dogodku so obvestili državno tožilko in preiskovalno sodnico, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Z zadevo so seznanili tudi Specializirano državno tožilstvo. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije bo na podlagi 3. odstavka 133. člena ZNPPol  imenoval komisijo za oceno zakonitosti in strokovnosti uporabljenih prisilnih sredstev.

Vir: PU Celje

Dogodki

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.