Search
Close this search box.

Na Kopah se je pretrgala jeklenica na vlečnici. Poškodovani dve osebi, ena huje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 786 klicev občanov. 185 klicev je bilo interventnih, trije nujni. Policisti pa so med drugim posredovali tudi na Kopah.

Na PU Celje so navedli, da je od včerajšnjega dogajanja izstopala nesreča na smučišču na Kopah, kjer se je pretrgala jeklenica na vlečnici Pahernik.

V nesreči sta se poškodovala dva smučarja. 44-letni smučar se je huje poškodoval, 38-letni smučar pa lažje. Vzrok pretrganja jeklenice še ni potrjen. Policisti danes, v sodelovanju inšpektorja za žičniške naprave, nadaljujejo z ogledom.

Direktor podjetja Vabo, ki upravlja smučišče, Boštjan Paradiž je dopoldne za STA povedal, da vse naprave na smučišču redno pregledujejo. “Jeklenica se je strgala iz nekega tehničnega momenta, ki ga ni bilo moč predvideti. Tudi ta naprava je bila pregledana, imela je obratovalno dovoljenje, opravljen tehnični pregled, tako da kaj drugega zaenkrat ne znam povedati. Najverjetneje je šlo za neko tehnično okvaro, ki jo zdaj skupaj z inšpektorjem raziskujemo,” je dejal.

Dodal je, da je poškodovana smučarja reševalna ekipa na smučišču takoj oskrbela.

Smučišče Kope danes normalno obratuje. Naprava Pahernik je do nadaljnjega zaprta. V času, dokler ne saniramo napake, bomo poskrbeli za vmesno povezavo za smučarje,” je še povedal Paradiž.

Vir: PU Celje, STA