Na Kopah se je huje poškodoval smučar. Prepeljali so ga v UKC Maribor

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je včeraj, 18. 2. 2021, na smučišču Kope v občini Ribnica na Pohorju huje poškodoval smučar.
helikopter
Fotografija je simbolična

Do nesreče je prišlo okoli 14.30 ure. Poškodovanega smučarja so oskrbeli reševalci na smučišču. Smučarja so v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor z vojaškim helikopterjem prepeljali v UKC Maribor. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Pri tem naj še omenimo, da so bili policisti mariborske policijske uprave samo v četrtek obveščeni o več smučarskih nesrečah, v katerih so bili trije smučarji huje poškodovani, med drugim tudi smučar na Kopah. Dan prej so o dveh nesrečah poročali s celjskega konca. Na policiji zato pozivajo k prilagojeni hitrosti smučanja ter seveda uporabi smučarske čelade in posebni pozornosti na otroke.

V četrtek malo po poldnevu je do nesreče prišlo na smučišču Trije Kralji nad Slovensko Bistrico, kjer se je poškodoval otrok, ki so ga morali s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe nujne helikopterske pomoči prepeljati v Univerzitetni klinični center Maribor.

V sredo popoldne je do smučarske nesreče prišlo tudi na smučišču Janina v Rogaški Slatini, od koder so reševalci iz Šmarja pri Jelšah poškodovanega smučarja prepeljali v celjsko bolnišnico. Še pred tem se je dopoldne na Rogli poškodovala smučarka, ki so jo konjiški reševalci oskrbeli na smučišču, nato pa jo prepeljali do kraja pristanka helikopterja, ki jo je prav tako odpeljal v mariborsko bolnišnico.

Policija zato vse ljubitelje zimskih radosti poziva k previdnosti. Hitrost in način smučanja naj bosta prilagojena izkušnjam in telesni pripravljenosti vsakega posameznika, snežni podlagi, pa tudi lastnostim in zasedenosti smučišča ter vremenskim razmeram.

Vir: SPIN, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.