Search
Close this search box.

Na Kopah in v Črni sta se poškodovali smučarki, prepeljali so ju v SB Slovenj Gradec

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so reševalci danes v dopoldanskem času posredovali na dveh koroških smučiščih, včeraj pa v Logarski dolini.

Črna na Koroškem

Ob 10.44 se je na organiziranem smučišču v Črni na Koroškem poškodovala smučarka. Do prihoda ekipe ZRC Koroške- enote NMP Ravne na Koroškem so ji na kraju nudili zdravniško pomoč reševalci na smučišču. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Mislinja

Ob 11.18 se je v naselju Razborca, na smučišču Kope, poškodovala smučarka. Do prihoda ekipe ZRC Koroške- enote NMP Slovenj Gradec so ji na kraju nudili zdravniško pomoč reševalci na smučišču. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Solčava

Včeraj, 19. 2. 2021, je na tekaški progi v Logarski dolini občanka padla pri teku na smučeh in se pri tem poškodovala. Zaradi oddaljenosti od ceste, zasedenosti reševalcev NMP Mozirje in Velenje ter posledično zelo dolgega dostopnega časa reševalcev NMP Mozirje, so posredovali gasilci PGD Solčava, ki so poškodovano oskrbeli in jo do prihoda reševalcev na nosilih prenesli v najbližji objekt.

Nadaljuje se poostreni nadzor smučišč

Pri tem naj še omenimo, da bodo tudi v drugem tednu zimskih počitnic, inšpektorji Inšpektorata za infrastrukturo in policija na slovenskih smučiščih izvajali poostreni nadzor priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-Cov-2.

Preberite tudi: Policija bo ob koncu tedna na terenu opozarjala planince ter nadzorovala smučarje

Vse uporabnike smučišč in žičniških naprav opozarjajo na pomembnost doslednega ravnanja in spoštovanja preventivnih ukrepov pred širjenjem okužbe z virusom SARS-CoV-2 in zato svetujejo, da si pred obiskom smučišča preberejo aktualna priporočila NIJZ.

Vir: SPIN, www.gov.si

Dogodki

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so reševalci danes v dopoldanskem času posredovali na dveh koroških smučiščih, včeraj pa v Logarski dolini.