Na Celjskem in Koroškem pod različnimi pretvezami pobirali prostovoljne prispevke

Na Celjskem in Koroškem je policija v zadnjih dneh zaznala več oseb, ki so na ulicah in v trgovskih centrih ter pred njimi pod različnimi pretvezami pobirali prostovoljne prispevke.

V največ primerih so se izdajali za gluhoneme. Prejšnji teden so tri tovrstne goljufe obravnavali v Celju, Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem.

V trgovskem centru v Celju so romunskega državljana oglobili, v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem, so dva Romuna, ki sta v nasprotju z zakonodajo pobirala prostovoljne prispevke, pridržali in ju privedli na Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu.

V obdolžilnih predlogih so sodišču za izrek stranske sankcije predlagali tudi izgon tujca in zavrnitev vstopa v Republiko Slovenijo. V obeh primerih je sodišče kršitelja oglobilo ter jima izreklo odvzem pripomočkov in pridobljenih materialnih sredstev. V omenjenih primerih znaša globa 104,32 € (polovička 52,16 EUR).

Občane na PU Celje pozivajo, naj bodo pozorni in naj ne nasedajo tovrstnim goljufom. Od pobiralcev prispevkov naj zahtevajo, da se identificirajo z dovoljenjem območne upravne enote, kjer je tudi podatek, komu je zbrani denar namenjen.

Če goljufe opazijo naj jih o tem obvestijo na telefonsko številko 113.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije