Search
Close this search box.

Na avtocesti zagorelo vozilo, v katerem so našli mrtvo osebo. Požar poškodoval hišo v kraju Podgorje v velenjski občini, v Skorbi zagorela mansarda stanovanjske hiše

Na avtocesti zagorelo vozilo, v katerem so našli mrtvo osebo

Policisti so bili danes nekaj pred 3. uro obveščeni o gorečem vozilu v odstavni niši na dolenjski avtocesti malo pred Višnjo Goro v smeri Novega mesta. Gasilci so pogasili vozilo, ki je močno gorelo. V vozilu so našli mrtvo osebo. Vzrok za nastanek požara še ni znan, prav tako ni znana identiteta osebe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in opravljajo ogled kraja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Zaradi dela interventnih služb je še vedno zaprt desni pas avtoceste. Promet bo v dopoldanskem času do konca ogleda in odprave posledic požara na tem delu oviran. Vse voznike pozivajo k previdni vožnji in upoštevanju postavljene prometne signalizacije.

V Skorbi zagorela mansarda stanovanjske hiše

V naselju Skorba v občini Hajdina je v torek okoli 19. ure prišlo do požara v stanovanjski hiši, ko so po prvih ugotovitvah v dimniku zagorele saje. Požar se je zaradi močnega vetra razširil na mansardo objekta, kjer je bilo pet sob, kuhinja z jedilnico in dnevna soba. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, poškodovanih ni bilo.

Zaradi gašenja požara je bila nekaj časa za ves promet zaprta regionalna cesta Ptuj-Maribor, v akciji pa so sodelovali gasilci prostovoljnih društev iz Hajdoš, Hajdine, Ptuja, Gerečje vasi, Slovenje vasi in Dražencev, ki so ogenj pogasili ter objekt pregledali s termovizijsko kamero.

Štirje gasilci iz Hajdoše so preventivno ostali na požarišču, sicer pa je ogenj popolnoma uničil dnevno sobo in kuhinjo, ostrešje ter večino strešne kritine. Po nestrokovni oceni je požar na objektu povzročil vsaj 100.000 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vzroka požara.

Požar uničil hišo v kraju Podgorje v velenjski občini

V kraju Podgorje na območju Mestne občine Velenje je v torek zvečer požar zajel stanovanjsko hišo. Po zadnjih podatkih Policijske uprave Celje je ogenj uničil ostrešje hiše, na ostale dele hiše pa se ni razširil. Ogled kraja bodo policisti nadaljevali danes. Vzrok požara in ocena škode tako za zdaj še nista znana.

Center za obveščanje je sicer predhodno navajal, da je ogenj hišo v celoti uničil.

Požar so pogasili prostovoljni gasilci iz šestih društev. Na požarni straži so ostali gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Pesje, ki so tako še naprej spremljali razmere, je še poročal center za obveščanje.

Dogodki