Search
Close this search box.

Mozirska policista zaznala požar na objektu v Ljubiji in preprečila hujše posledice

Do požara je prišlo v soboto, 2. decembra 2023, na območju Policijske postaje Mozirje.

Policista Policijske postaje Mozirje sta v soboto ponoči, 2. decembra 2023, med nadzorom prometa v Ljubiji opazila, da v bližnji soseski gori. Nemudoma sta se zapeljala na kraj požara in začela zbujati lastnike objekta, v katerem je zagorelo, ter stanovalce sosednjih hiš.

Ker je obstajala nevarnost, da se bo ogenj razširil na sosednje stanovanjske hiše, sta policista pomagala stanovalcem treh hiš zapustiti domove. Z območja požara sta policista uspela pravočasno rešiti dva avtomobila, ki sta last družine, kjer je zagorelo. Eden od policistov je prvim gasilcem, ki so pripeli na kraj, hitro priskočil na pomoč še pri polaganju gasilskih cevi in tako pomagal pri hitrem začetku gašenja.

Policistoma, ki sta se med samoiniciativno in požrtvovalno pomočjo občanom  nadihala dima, so na kraju pomoč nudili reševalci Zdravstvenega doma Mozirje.

V požaru nihče od občanov ni bil poškodovan, zahvaljujoč gasilcem, pa tudi zaradi hitrega posredovanja in pomoči dveh policistov.

Z ogledom kraja požara je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da je zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so na sodelavca, ki sta nesebično priskočila na pomoč občanom in s požrtvovalnim ravnanjem preprečila hujše posledice, zelo ponosni.

Vir: PU Celje

Dogodki