Search
Close this search box.

Motorist začetnik pri omejitvi hitrosti 50 km/h, vozil 115 km/h

Policisti so prehitrega voznika začetnika obravnavali v petek, 21. junija 2024, na območju PU Celje.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so policisti Postaje prometne policije Celje v petek, 21. junija 2024, v dopoldanskem času pri nadzoru cestnega prometa v Celju obravnavali prehitrega voznika začetnika. Na odseku ceste, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, so obravnavali voznika motornega kolesa, sicer voznika začetnika, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h.

Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče  v Celju.

Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk.

Policisti poudarjajo, da ne smemo pozabiti, da je neprilagojena hitrost še vedno eden od najpogostejši vzrokov najhujših prometnih nesreč.  

Višje povprečne hitrosti so značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti in pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zato vozijo hitreje in agresivneje.

Kot poudarjajo policisti, se moramo zavedati , da se lahko pri vožnji le 10 km/h nad omejitvijo hitrosti, pri omejeni hitrosti 50 km/h, pot ustavljanja podaljša kar za 12 m, kar pa je lahko znotraj naselja usodno.

Vir: PU Celje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Policisti so prehitrega voznika začetnika obravnavali v petek, 21. junija 2024, na območju PU Celje.