Močno vinjen voznik vozil s hitrostjo 240 km/h in ogrožal promet

Policisti PU Celje so vinjenega voznika obravnavali včeraj, 12. novembra 2023.

Sinoči, 12. novembra 2023, okoli 23. ure, so policisti Policijske uprave Celje obravnavali voznika osebnega vozila. Voznika so ustavili na avtocesti, na območju Tepanja, saj je pri omejitvi 130 km/h, vozil s hitrostjo 240 km/h.

Med postopkom so policisti vozniku odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je vozil krepko pod vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dva promila in pol alkohola.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo.

Še posebej nevarna je neprilagojena hitrost v kombinaciji z vožnjo pod vplivom alkohola. Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasni odzivi, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in drugo.

Policisti vse voznike znova opozarjajo, naj spoštujejo cestno prometne predpise in naj nikar ne vozijo, če so pred tem pili alkoholne pijače.

Vir: PU Celje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več iz istega kraja