Search
Close this search box.

Mežica: Gorelo okoli hektar gozda in podrasti (VIDEO in FOTO)

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je danes zagorelo na območju Mežice.

Ob 13.35 je na težko dostopnem kraju v naselju Onkraj Meže, občina Mežica, zagorelo podrastje in drevje.

VIDEO: Požar v Mežici

Posredovali so gasilci PGD Mežica, Prevalje, Črna na Koroškem ter poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem, Pogasili so požar na površini okoli enega hektarja ter temeljito prekopali okolico, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Po naših informacijah so na kraju požara sodelovali tudi gozdarji iz Črne na Koroškem, Mežice, Leš in Šentanela, ki so se do požara prebili še pred gasilci. Naredili so presek, pomagali pri sami določitvi lokacije, kjer je gorelo, in nato še pri nošenju cevi.

FOTO: Bralec

Po naših podatkih je zagorel gozd proti Platu, in sicer med kmetijama Orešnik in Ober. Čeprav je bilo predvideno, da bo zaradi težko dostopnega terena, na kraju dogodka posredoval tudi helikopter, to ni bilo potrebno.

“Današnja pomoč gasilcem iz Mežice pri gašenju gozdnega požara na zelo težko dostopnem terenu. Sodelovali smo s 17 gasilci in 1 gasilec z dronom za pregled območja in dostopnih poti. Samo zahtevnost intervencije opisuje že to, da je do samega požara bilo potrebno položiti cca 500 m cevi,” so po intervenciji ob fotografijah na Facebooku zapisali gasilci PGD Prevalje.

FOTO: PGD Mežica

Po uspešno zaključenem gašenju, pa so se na Facebook odzvali tudi gasilci iz PGD Mežica, ki so ob fotografijah med drugim zapisali: “Iz spodnje dostopne točke je bilo do lokacije požara položenih 280 m cevovoda (vozilo GVC2 in dve prenosni črpalki) in 110 m višinske razlike. Iz zgornje dostopne točke pa dobrih 230 m cevovoda in 100m višinske razlike. Za uspešno izvedeno intervencijo pa se moramo zahvaliti tudi gozdarjem ter občanom kateri so nam priskočili na pomoč s štirikolesniki in traktorji.”

FOTOGALERIJA

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je danes zagorelo na območju Mežice.