Search
Close this search box.

Med vikendom policisti zaznali več hujših cestno prometnih prekrškov. Na Ravnah voznika vozila krepko pod vplivom alkohola

Policisti opažajo, da je alkohol še vedno močno preveč prisoten med vozniki v cestnem prometu. Skorajda ni dneva v letu, da ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola in tudi stopnje alkoholiziranosti so zelo visoke.

V soboto popoldne so občani, katerim se policisti za klice zahvaljujejo, obvestili o vozniku tovornega vozila, ki je vijugal po avtocesti in močno nezanesljivo vozil. Policisti Postaje prometne policije Celje so kmalu po obvestilu, izven naselja Dramlje, ustavili voznika tovornega vozila, državljana Bosne in Hercegovine,  ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel več kot tri promile alkohola v krvi.  Voznika so pridržali in zoper njega podali obdolžilni predlog. Za prekršek je predvidena globa v višini 1.200 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so med vikendom obravnavali dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola. Eden je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi, drugi pa promilo in pol. V obeh primerih so podali obdolžilna predloga. Za omenjene prekrška je prav tako predvidena globa v višini 1.200 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Ravenski policisti so minuli vikend obravnavali še prometno nesrečo kolesarja, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Kolesarju so izdali plačilni nalog.

Policisti Postaje prometne policije  pa so med vikendom izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na nezadostni varnostni razdalji in prekoračitvah hitrosti. Zaznali so 48 kršitev zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, 4 prekoračitve hitrosti, eno nepravilno prehitevanje in 10 ostalih kršitev. Prekratka varnostna razdalja, največkrat povezana še s previsoko hitrostjo, je med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč na avtocestah.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo, prav tako ne upoštevajo varnostne razdalje. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Vir: PU Celje

Dogodki

Policisti opažajo, da je alkohol še vedno močno preveč prisoten med vozniki v cestnem prometu. Skorajda ni dneva v letu, da ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola in tudi stopnje alkoholiziranosti so zelo visoke.