Search
Close this search box.

Kronika v zadnjih 24 urah; prometni nesreči s smrtnim izidom

V torek ob 10.15 se je na prehodu ceste čez železniško progo v naselju Zgornja Draga v Občini Ivančna Gorica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 40-letni voznik osebnega vozila, ob 11.43 pa je na regionalni cesti med Bloško polico in Ložem umrl 41-letni voznik tovornega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Prometna nesreča v Ivančni Gorici se je zgodila, ko je 40-letni voznik osebnega avtomobila vozil osebno vozilo po lokalni cesti v naselju Zgornja Draga. Ko se je z vozilom pripeljal do nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo, se ni ustavil pred nezavarovanim prehodom ceste čez železniško progo in zapeljal na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane pripeljal potniški vlak, ki je trčil v vozilo in ga potiskal po progi še okoli 400 metrov. Zaradi hudih poškodb je voznik umrl na kraju nesreče.

Na cesti med Bloško polico in Ložem se je prometna nesreča zgodila, ko je 41-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Bloške police proti Ložu po klancu navzdol in v nepreglednem desnem ovinku zapeljal levo preko vozišča, kjer je trčil v skalnati usek. Ker ni bil pripet z varnostim pasom, ga je ob trčenju vrglo iz vozila, kjer je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 113 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, osem nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 32-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli deset vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 44 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje ter po ena povzročitev telesne poškodbe, rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter nasilje v družini.

Dogodki