Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom (FOTO)

V četrtek ob 21.20 se je na pomurski avtocesti izven naselja Vučja vas v Občini Križevci zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 48-letni voznik tovornega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave

Nesreča se je zgodila, ko je 48-letni voznik tovornega vozila vozil iz smeri Murske Sobote proti Mariboru. Ko je pripeljal izven naselja Vučja vas, je trčil v zadnji del priklopnika, ki ga je vozil 54-letni voznik. Zaradi hudih poškodb je 48-letni voznik na kraju nesreče umrl. Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 147 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 47 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 38-krat posredovali na javnih krajih in 9-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli pet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, tri grožnje, dve ponarejanji denarja, dva primera nasilja v družini, eno povzročitev telesne poškodbe, eno ponarejanje listin ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.