Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

V petek ob 18.05 se je na lokalni cesti v naselju Zaboršt v občini Domžale zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 72-letni voznik kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Moški je vozil kolo iz smeri naselja Gorjuša proti Domžalam in pri tem zapeljal izven ceste, kjer je trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 131 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, 22 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, pet pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 102 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 76-krat posredovali na javnih krajih in 26-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 44 tatvin, 20 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, tri rope, tri grožnje, dve nasilji v družini in dve ponarejanji denarja.