Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

Na cesti izven Bleda se je v sredo ob okoli 22.15 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 34-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Štiriintridesetletni letni moški je vozil kolo v smeri Lesc in v spodnjem krožišču zapeljal naravnost izven ceste, kjer je padel v potok. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 87 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 11 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, pet pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 89 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 58-krat posredovali na javnih krajih in 31-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so šest kršiteljev. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 11 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 36 tatvin, 20 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, dve ponarejanji denarja, ena povzročitev telesne poškodbe, ena drzna tatvina ter ena grožnja.

Dogodki