Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

V torek ob 17.45 se je v naselju Šentrupert v občini Laško zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 44-letni voznik kolesa z motorjem, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 44-letni moški vozil kolo z motorjem v naselju po klancu navzdol in zapeljal s ceste ter trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 130 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 21 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 69 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 49-krat posredovali na javnih krajih in 20-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli devet vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, pet povzročitev telesnih poškodb, po tri kazniva dejanja ponarejanja denarja, drzne tatvine, nasilja v družini in grožnje, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po eno kaznivo dejanje ponarejanja listin in rop.