Search
Close this search box.

Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

V ponedeljek ob nekaj čez drugo popoldne se je na gorenjski avtocesti zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 74-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila na voznem pasu naprej od počivališča Hrušica v smeri Karavank, kjer je zaradi zastoja stala kolona tovornih vozil. 74-letni voznik osebnega vozila je med vožnjo proti Karavankam trčil v zadnji del ustavljenega priklopnega vozila, katerega je upravljal 41-letni voznik tovornega vozila, ki je kot zadnji stal v koloni tovornih vozil. Ob trčenju je 74-letni voznik osebnega avtomobila zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 153 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 17 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 56 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so osem kršiteljev. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 34 tatvin, 24 primerov poškodovanja tuje stvari, devet vlomov, štirje primeri povzročitve telesne poškodbe, trije primeri nasilja v družini, dva primera ponarejanja listin in dva primera grožnje, ter eno drzno tatvino in en primer ponarejanja denarja.

Dogodki