Search
Close this search box.

Kronika v zadnjih 24 urah; prometna nesreča s smrtnim izidom

V nedeljo ob 11.38 se je na regionalni cesti izven naselja Gabrje v občini Sevnica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 67-letni voznik osebnega vozila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 67-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Sevnice proti Tržišču. Ko je pripeljal do mesta, kjer cesta poteka iz nepreglednega desnega ovinka v ravnino, je pri izvozu iz ovinka iz neznanega razloga zapeljal naglo v levo na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je pravilno vozila 49-letna voznica. Voznik je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče, voznica pa je utrpela hude telesne poškodbe.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 71 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 13 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 35-krat posredovali na javnih krajih in 23-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, sedem povzročitev telesnih poškodb, po šest vlomov in poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri grožnje in eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Dogodki

Več iz istega kraja