Koroški policisti že zjutraj ustavili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Na območju PP Šmarje pri Jelšah pijanega voznika pridržali

Policisti so v zadnjem dnevu obravnavali še dva vinjena voznika.

Včeraj nekaj pred 22. uro so policisti PP Šmarje pri Jelšah, v kraju Golobinjek ob Sotli, ustavili 32-letnega voznika osebnega vozila, državljana Italije, kateremu je alkotest pokazal 0.58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tujca so policisti pridržali in bo danes priveden k dežurnemu sodniku za prekrške.

Danes nekaj pred 5.30 uro so policisti PP Radlje ob Dravi, v kraju Podvelka, ustavili 52-letnega voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal 0.67 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Naj spomnimo, da je že pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo  pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih,” opozarjajo na PU Celje.

Za polovico se zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so  prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov,” še dodajajo policisti.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat. Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite, če ste pili alkoholne pijače,” so v sporočilu za javnost zapisali na PU Celje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije