Koroški policisti ustavili mladoletnega voznika, ki je prevažal vinjenega očeta

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 809 klicev občanov. 212 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 97 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

Petek, 22. julij 2022

Petkovo dogajanje so zaznamovali vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola.

V  Lembergu pri Novi Cerkvi so v petek popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je najprej trčil v stanovanjsko hišo in nato še v gasilski dom. Vozniku, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja so vozilo zasegli. Voznik je imel v krvi 2,7 promilov alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na Koroškem so v večernih urah ustavili mladoletnega voznika osebnega vozila, ki je vozil, ker je bil oče, ki je bil z njim v avtomobilu pod vplivom alkohola. Očetu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,4
promila alkohola v krvi. Vozilo so zasegli. Zoper očeta sledi obdolžilni predlog.

Okoli 21. ure je policiste občan obvestil, da na avtocesti na območju Dramelj, v smeri proti Ljubljani, vozi voznik, ki kaže očitne znake alkoholiziranosti.
Voznika so izsledili na avtocestnem počivališču Lopata, potem, ko je vozilo že zapustil in zaspal na klopci. V krvi je imel 2,3 promile alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na Muti so v večernih urah ustavili voznico osebnega vozila, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobro promilo alkohola v krvi, v Radljah ob Dravi pa voznika, ki je imel 1.7 promilov alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Sobota, 23. julij 2022

Tudi sobotno dogajanje je zaznamovala vožnja pod vplivom alkohola.

Mozirju so v popoldanskih urah ustavili voznika, ki je imel 1.8 miligramov alkohola v krvi.  Dobro promilo alkohola v krvi je imel voznik osebnega vozila, ki so ga v večernih urah ustavili v Slovenj Gradcu. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Nedelja, 24. julij 2022

Okoli enih zjutraj je občanka iz Tkalske ulice v Celju obvestila policiste o neznanem moškem, ki je na več vozilih prerezal pnevmatike. Na kraju so prijeli 62-letnega moškega, ki je z nožem prerezal pnevmatike na treh vozilih. Nož so mu zasegli, sledi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

V Pongracu je neznani storilec iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel kolo znamke Rog.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v vrtno uto in ukradel tri akumulatorske baterije.

V Šempetru v Savinjski dolini so danes, okoli pol enih zjutraj, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V krvi je imel 1,3 promila alkohola. Ker je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja so mu zasegli  vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj so v bližini počivališča Zima, v smeri proti Ljubljani, obravnavali dve prometni nesreči.

O prvi prometni nesreči so bili obveščeni ob 6.32 uri. V trčenju dveh osebnih vozil so se tri osebe lažje poškodovale. Ker obstaja verjetnost, da je bilo v prometni nesreči udeleženo še eno vozilo, katerega voznik naj bi s kraja nesreče odpeljal, prosijo morebitne očividce za informacije.
Pokličejo naj na telefonsko številko 113. Promet na tem delu avtocest je sproščen in normalno poteka.

Ob 6.44 so bili obveščeni še o prometni nesreči z materialno škodo. Voznik tovornega vozila je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo. V trčenju ni bil nihče poškodovan.