Koroški policisti pridržali vinjenega voznika in obravnavali padec voznika e-skiroja, ki je prav tako napihal

Minuli konec tedna so policisti izstopajoče dogajanje obravnavali predvsem na področju cestnega prometa.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 877 klicev občanov. 205 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih. 33 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 15 s področja mejnih zadev in tujcev, 92 s področja prometne varnosti in 46 s področja javnega reda in miru.

V noči iz petka na soboto so policisti na območju Koroške najprej pridržali voznika, ki je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi, nato pa v večernih urah obravnavali še padec voznika e-skiroja, ki je imel v krvi dobri dve promili alkohola.

Vse udeležence cestnega prometa policisti znova opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola izredno neodgovorna, nevarna in nedopustna in da bodo tako kot doslej tudi v prihodnje posebej pozorni na udeležence, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Spomnimo, da so med prvimi učinki alkohola na vožnjo poslabšanje sposobnosti opazovanja premikajočih se luči, poslabšanje globinskega opazovanja in ocene varnostne razdalje, zmanjšanje samonadzora in povečanje pripravljenosti na tveganje. Vse to so učinki, ki se lahko pojavijo že pod zakonsko dovoljeno stopnjo alkohola v krvi,” opozarjajo na PU Celje.

Strokovnjaki ugotavljajo, da ko dosežemo 0,5 promila alkohola v krvi, slabše zaznavamo rdeče luči na semaforju in zavorne luči, zmožnost preusmerjanja pogleda z enega predmeta, ali vozila na drugega se zmanjša. Vozila se nam lahko zdijo bolj oddaljena, kot so v resnici, počasneje se odzivamo, trpi ravnotežje, napačno lahko ocenjujemo hitrost vozil, vse težje se prilagajamo naglim svetlobnim spremembam. Vse to vodi do prometnih nesreč, običajno s tragičnimi posledicami,” dodajajo na PU Celje. “Zato ne nikar ne vozite, če ste uživali alkoholne pijače!

Dogodki