Koroški policisti obravnavali več ekstremnih prekoračitev hitrosti. Brez izpita sta ostala tudi motorista

Minuli vikend so policisti na Celjskem in Koroškem obravnavali več ekstremnih prekoračitev hitrosti, so sporočili s PU Celje.

V petek smo poročali, da so policisti Postaje prometne policije Celje, v četrtek, pri izvajanju meritev hitrosti v naselju Ljubečna, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 124 km/h. Voznik na predpisane znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval. Voznika so v petek izsledili in ugotovili, da je poleg izjemne prekoračitve hitrosti in tega, da na znake policistov ni ustavil, vozil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo neregistrirano in nezavarovano. Za prekrške je predpisana globa v višini 3.200 €, so navedli na PU Celje.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek zvečer obravnavali tri hujše prekoračitve hitrosti

V Velenju so okoli 21. ure, pri omejitvi hitrosti 50 km/h, obravnavali voznika, ki je vozil 102 km/h, za nameček je vozil še pod vplivom alkohola. V krvi je imel dober promil alkohola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za prekrška je predpisana globa 1.900 € in 25 kazenskih točk.

V petek, nekaj čez 22. uro, so policisti Postaje prometne policije Celje pri izvajanju meritev hitrosti v naselju Celje, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom za naselje omejena na 50 km/h, obravnavali voznico začetnico, ki je vozila 92 km/h. Voznici so prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za prekršek je predpisana globa 1.000 € in 9 kazenskih točk, kar zanjo pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zoper njo bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju.

V petek nekaj pred polnočjo so prometni policisti v Celju obravnavali še enega voznika začetnika, ki je pri omejitvi 70 km/h, vozil s hitrostjo 146 km/h. Vozniku začetniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za prekršek je predpisana globa 1.200 € in 18 kazenskih točk, kar zanj pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Tudi zoper njega bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so včeraj veliko pozornosti namenili voznikom enoslednih vozil, ki jih ob lepem vremenu na cestah ni manjkalo. Med ustavljenimi vozniki motornih koles so ugotovili kar osem prekoračitev hitrosti, med katerimi sta dve še posebej izstopali.

Na glavni cesti izven naselja Javnik so ustavili 41-letnega motorista, ki je pri omejitvi hitrosti na 60 km/h, vozil s hitrostjo 117 km/h, zaradi česar so mu na podlagi 113a. člena Zakona o prekrških odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa podali obdolžili predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

Policisti so ustavili še 34-letnega motorista, ki je na glavni cesti zunaj naselja Muta na delu ceste, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 90 km/h, vozil s hitrostjo 188 km/h. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa podali obdolžili predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

“Neprilagojena hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato vse voznike znova opozarjamo na spoštovanje omejitev hitrosti ter vseh ostalih cestnoprometnih predpisov,” so navedli na PU celje.