Konec tedna na Koroškem obravnavali dva primera nasilja v družini

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 841 klicev občanov. 222 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Iz Policijske uprave Celja so sporočili, da so bili ta konec tedna izstopajoči primeri nasilja v družinah. Dva primera so obravnavali na Koroškem in dva na Celjskem območju policijske uprave.

Petim osumljenim so izrekli ukrepe prepovedi približevanja do oškodovank. Vseh pet nasilnežev bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Enega nasilneža so pridržali do
streznitve.

Policisti opozarjajo, da lahko prijavo nasilja v družini lahko vloži vsakdo – žrtev, priča, otrok, mladoletnik, nevladna organizacija, zasebne in državne ustanove. “Pomembno je vedeti, da vsakdo, ki se odloči vložiti prijavo in sodeluje v nadaljnjih postopkih, postane glas otroka, glas žrtve nasilja.” sporočajo iz policijske uprave in dodajajo, da posameznik tako pokaže, da zmore pomagati, da se njegov glas sliši in doseže svoj namen. “Njegovo dejanje je izrednega pomena za zaščito žrtve. Zavedati se moramo, da smo vsio dgovorni za sočloveka.”

VIR: PU Celje

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila