Kaj je ohromilo promet v Dravogradu?

Včeraj je promet v popoldanskih urah na delu Koroške skoraj obstal. Razlog za to je bil nesrečen splet okoliščin in med sabo nepovezanih dejavnikov.

Promet je bil močno zgoščen že vse od jutra, žarišče je bilo v Dravogradu na Meži, kjer so zgodaj zjutraj pričeli z gradbenimi deli preplastitve asfaltne površine na vozišču. V času prometne konice od 13. ure dalje so se nabirale že več kilometrov dolge kolone vozil v smeri Dravograda in s tem tako proti Radljam, kot tudi proti Avstriji, v drugo smer pa proti Slovenj Gradcu in Ravnam na Koroškem, saj je bil promet oviran v neposredni bližini krožnega križišča Kovrov most. Malo pred 15. uro pa se je promet za nekaj časa skoraj povsem ustavil. Vozniki so na družabnih omrežjih poročali o kolonah do Vuzenice, Bukovske vasi in Dobrij. Delu na cesti se je namreč pridružila še prometna nesreča pod kovinsko konstrukcijo železniškega nadvoza na Meži v Dravogradu, le nekaj metrov od delovišča.

Kot je za Koroške novice pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, je voznik tovornega vozila zaradi napačno naloženega tovora trčil v konstrukcijo železniškega nadvoza. Vozilo se je delno prevrnilo na bok in zagozdilo pod konstrukcijo. Voznik se v prometni nesreči ni poškodoval, so mu pa policisti izdali plačilni nalog po členu
74/9-1-1 ZPrCP.  Poškodovano vozilo so okoli 16. ure odstranili z vozišča.

Prometna nesreča je še zmanjšala pretočnost že tako obremenjenega prometa. Zastoji so trajali do približno
18.30 ure. Danes je promet potekal normalno, saj se dela zaradi slabega vremena niso izvajala, niso pa še zaključena, zato je priporočljivo, da vozniki predvidevajo kakšno dodatno minuto pri načrtovanju potovanja skozi Dravograd v naslednjih dneh.

FOTO: Bralci

 

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila