Izmuzljivi romunski goljufi se vztrajno norčujejo iz slovenske zakonodaje

Prejšnji teden smo na veliko olajšanje občanov poročali, da so policisti končno stopili na prste goljufom, ki so pod krinko izmišljene dobrodelne organizacije vlekli denar iz žepov Korošcev. Toda s tem zgodba še zdaleč ni zaključena. Iste goljufe so policisti danes znova zasačili in jim ponovno zasegli isto vozilo.

Občani so policiste Policijske postaje Radlje ob Dravi opozorili, da so znova opazili tujce, ki so pred enem izmed trgovskih prodajnih centrov v Radljah ob Dravi nedovoljeno pobirali prostovoljne prispevke, s kraja pa so se odpeljali z osebnim vozilom znamke Audi A4, karavan izvedbe.

Vozilo, ki ga je vozil 21-letni romunski državljan, so na območju Dravograda ustavili dravograjski policisti.  V vozilu je bil še voznikov 27-letni brat ter sopotnici 26-letna Romunka in mladoletna Romunka.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 26-letna državljanka Romunije brez ustreznega dovoljenja zbirala prostovoljne prispevke, zaradi česar so ji policisti  izdali plačilni nalog. Ker ni imela denarja za plačilo globe, so ji zaradi zavarovanja izvršitve odvzeli osebno izkaznico.

Policisti so vozniku zaradi zaradi tehnične neizpravnosti vozila izrekli globo in mu odvzeli še registrske tablice. Ker voznik ni imel denarja za plačilo globe, so zaradi  zavarovanja izvršitve obvestili finančno upravo RS. Izvršitelj FURS-a je vozniku zasegel motorno vozilo. To je že drugi zaseg istega vozila v zadnjem tednu dni. Isto vozilo so istemu vozniku zasegli že 21. marca letos. Vozilo so mu vrnili po plačilu globe.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun