Search
Close this search box.

Gori Dom na Osankarici, na delu več gasilskih ekip

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je okoli 20. ure zagorelo na območju Slovenske Bistrice. Po navedbah uporabnikov družbenega omrežja Facebook naj bi gorela koča na Osankarici.

Kot poroča spletni portal Bistričan.si, so ob 20.02 bili gasilci obveščeni, da je prišlo do požara na Osankarici. Po za zdaj sicer še neuradnih, a zanesljivih informacijah gori Dom na Osankarici, še navaja portal.

Po navedbah omenjenega portala gre za požar večjih razsežnosti, o čemer pričata tudi podatka, da se je ogenj razširil že na gozd.

Na delu so gasilska društva Kebelj, Oplotnica, Tinje, Šmartno na Pohorju in Slovenska Bistrica. Aktivirane so bile dodatne ekipe, pa poroča Lokalec.si.

Planinski dom se sicer nahaja sredi Pohorskih gozdov na visokem barju pri Črnem jezeru. Zraven doma je muzej NOB, 20 minut stran je spominsko obeležje zadnjega boja Pohorskega bataljona, na drugi strani je Črno jezero. V bližini so Trije kralji, Šumik, Klopni vrh, Rogla, Areh. Odlična točka za Pohodništvo, kolesarjenje, smučanje, nabiralništvo ali pa samo oddih ali praznovanje kakšnega jubileja.

Več informacij bo predvidoma znanih zjutraj, so pojasnili na policiji.

Dogodki