Gasilcem pred najhujšim uspelo obvarovati hišo in hlev, strojna lopa pogorela do tal

120955128_3378558928889505_1706904713756366409_n

O tem, da je danes zagorelo na manjši kmetiji na območju Občine Črna na Koroškem, smo že poročali TUKAJ. Nekaj podrobnosti o požaru pa nam je zaupal poveljnik PGD Črna na Koroškem Rok Šušel.

Ob 12.05 je v naselju Bistra v občini Črna na Koroškem zagorela strojna lopa. Požar, ki je objekt v velikosti okoli 50 kvadratnih metrov uničil, so pogasili gasilci PGD Črna na Koroškem, Mežica in gasilci Koroškega gasilskega zavoda.

Kot je za koroške Novice povedal poveljnik PGD Črna na koroškem Rok Šušel, je požar gasilo 21 gasilcev domačega gasilskega društva iz Črne ter po dva gasilca iz PGD Mežica in KGZ ravne na Koroškem. Gasilcem pa je na pomoč s strojem priskočil tudi delavec SiDG

Vzrok požara po besedah poveljnika črnjanskih gasilcev še ni znan. Omenil je še, da je intervencija potekala več ur, ob porabi 56000 l vode je gasilcem uspelo obvarovati hišo in hlev, strojna lopa pa je pogorela v celoti.

“Prekopali smo pogoreli objekt ter ga temeljito zalili z vodo. Hvala PGD Mežica ter KGZ Ravne. Posebna zahvala gre tudi SiDG in Viliju, ki sta nam omogočila lažjo odstranjevanje materiala,” pa so se z zapisom na Facebooku zahvalili črnjanski gasilci.

Vir: SPIN, PGD Črna na Koroškem

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.