FOTO: Zaradi neupoštevanja navodil zagorelo 250m2 trave

17457444_1854224884821132_6307881970262804656_n

Zaradi suhega vremena je v tem času zelo visoka požarna ogroženost, zato so pristojne službe že večkrat opozarjale kako ravnati v tem času.

Danes, nekaj po 11. uri je v naselju Tolsti vrh, v občini Mislinja, zagorelo kar 250m2 travnate površine. Zagorelo je zaradi neupoštevanja navodil ob visoki požarni ogroženosti.

Gasilci PGD Mislinja so skupaj z gasilci PGD Dolič-Šentflorjan preprečili nastanek večje škode in požar pravočasno pogasili.

FOTO: PGD Mislinja

Izdana VISOKA POŽARNA OGROŽENOST za Koroško regijo

Na spletni strani meteo.si (povezava) je izdano opozorilo za visoko požarno ogroženost za Koroško ter tudi za nekaj drugih območij po Sloveniji.

Indeks požarne ogroženosti – izračunamo na osnovi meteoroloških podatkov ob upoštevanju razvojne stopnje rastlinstva (številčne vrednosti na karti), Stopnja verjetnosti za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju – določimo na osnovi indeksa požarne ogroženosti in statistično določenih pragov za posamezna območja (barvne ikone)” je zapisano na njihovi strani.

VIR: Meteo.si

Ob tem času se je potrebno držati posebnih pravil, saj je vzrok za nastanek požara lahko že iskra, požar se pojavi takoj, širjenje je zelo hitro. To je vroč požar, ki se prenese v krošnje dreves tudi na širšem območju. V požaru zgori zelo veliko organskega goriva, ogenj zajame tudi srednje in debelo gorivo. Požar se razširi tudi na normalno vlažna področja. Kontrola požara je izjemno težka, za gašenje požara je potrebno vložiti izredno velike napore in vsa razpoložljiva sredstva.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.