FOTO in VIDEO: Po divjem pregonu policisti v Dravogradu ujeli nevarnega voznika

Danes popoldan se je na Koroškem med Javnikom in Dravogradom na vozišču odvijala prava drama.

33-letni voznik sivega kombiniranega vozila,  znamke Renault Trafic, slovenjgraških registrskih oznak v Javniku okoli 16.30 ure ni upošteval znakov policistov, ki sta ga ustavljala zaradi  zaznanega cestno prometnega prekrška. Z divjo vožnjo v smeri proti Dravogradu je več kilometrov ogrožal  policijske patrulje in mnoge druge udeležence v cestnem prometu.

33-letni voznik je v Gortini, pri Trbonjskem mostu, tako silovito trčil v policijsko vozilo, da je le to prebilo ograjo mostu in zapeljalo z vozišča proti Dravi. Oba policista sta poškodovana.

V nadaljevanju je pred Dravogradom, zapeljal proti drugima dvema policistoma, ki sta ga ustavljala. Eden od policistov je pri tem uporabil službeno orožje.

Po mnogih drugih cestno prometnih kršitvah  in ogrožanju udeležencev cestnega prometa so policisti voznika uspeli ustaviti v Dravogradu, kjer so mu odvzeli postost in  ga pridržali.

VIDEO: POSTAVLJANJE CESTNE ZAPORE

Nekateri vozniki, ki jih je 33-letnik ogrožal so se policiji že javil. Ostale pozivajo, da pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali na telefonsko številko 113. Prav tako pozivajo tudi vse očividce trčenja v policijsko vozilo na Trbonjskem mostu, da jim posredujejo informacije.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Več informacij sledi.

FOTOGALERIJA:

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila