FOTO: Včerajšnji požar skozi objektiv gasilcev

01

Po včerajšnjem obširnem požaru na območju Sv. Boštjana, o katerem smo že poročali, so na strani PGD Dravograd zapisali, da je ob 14.20 na območju Svetega Boštjana, občina Dravograd, zagorelo v naravi na težko dostopnem, skalnatem in s podrastjo poraslim pobočjem nad glavno cesto Dravograd- Maribor.

»Gasilci PGD Dravograd smo na kraju ogenj začeli gasiti s požarnimi metlami in naprtnjačami, ter kasneje, ko je bil položen cevovod tudi z vodo. Teren, po katerem smo položili cevovod, je bil zelo strm in skalnat.«

Zaradi velike potrebe po gasilni vodi in gasilcih za gašenje, so na pomoč aktivirali tudi PGD Črneče, PGD Šentjanž in PGD Trbonje. Med gašenjem so občasno, zaradi padanja kamenja, zapirali tudi glavno cesto Dravograd-Maribor.

Kot dodajajo: »Požar, v velikosti 30 x 100 m, smo z velikimi napori pogasili, območje požarišča izdatno zalili z vodo in ga pregledali. Veliko uslugo pa nam naredilo tudi vreme, predvsem dež. Zaradi nevarnosti padanja kamenja na cestišče je Cestno podjetje VOC Celje cesto polovično zaprlo, da je promet potekal izmenično enosmerno.”

»Ogled terena in nadaljnjo sanacijo bodo vršile ustrezne službe v naslednjih dneh. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Izvozili smo s PV-1, GVC 16/25 in GVC 16/40 ter dvajsetimi gasilci, še dva gasilca pa sta bila v gasilskem domu.«

Danes pa so nadaljevali s čiščenjem vozil in opreme od včerajšnje intervencije.

 

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.